-

Lidewei Philips

Harp, piano en zang

Lidewei Philips werd geboren op 15 november 1993 te Lokeren. Al sinds haar 8ste is ze creatief bezig. Zo volgde ze notenleer en harples aan de muziekacademie te Lokeren, waar ze op haar 11de ook pianolessen nam. Naast het klassieke oeuvre, bezit ze een diversiteit aan folkmuziek met onder andere repertoire voor zang en harp. Sinds 2015 leert ze de oude Ierse clarsach bespelen en ze trad al meerdere malen op met haar troubadourharpje en klepjesharp in het folkgenre. Vandaag de dag geeft ze harp-, piano- en zangles. Daarover meer info bij Harples.

In de muziekacademie te Lokeren volgde Lidewei harples bij Annelies Boodts van 2001 tot 2007. Nadien slaagde ze voor het ingangsexamen voor de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut waar ze les volgde bij Lieve Robbroeckx. In het conservatorium van het Lemmensinstituut haalde Lidewei haar bachelordiploma. Voor haar eerste masterjaar in 2014 ging ze op Erasmus naar Nederland om een jaar te studeren bij de befaamde Manja Smits aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle. In 2015 kwam ze weer terug naar het Lemmens, waar ze haar harpstudies met grote onderscheiding afrondde bij Lieve Robbroeckx.


Naast de drie belangrijkste docenten van haar carrière: Annelies Boodts, Lieve Robbroeckx en Manja Smits, volgde Lidewei al verscheidene masterclasses. Een paar grote namen uit het lijstje zijn: Letizia Belmondo (Italië), Annie Lavoisier (Frankrijk), Dominique Piana (USA), Marielle Nordmann (Frankrijk), Maria Luisa Rayan Forero (USA), Gwyneth Wentink (Nederland), Rachel Ann Morgan (Wales),...
Ook volgde ze les bij Constance Allanic, experte op het gebied van oude harpen en volgde ze een workshop Feldenkrais bij Nadia David.


Lidewei trad al meerdere malen op, zowel solo als met andere muzikanten als met orkest. Zo speelde ze meer dan vijf jaar op rij in restaurant De Notelaer te Bornem, met vermaard pianist Peter Foubert. Lidewei stond op het parktheater festival in Lokeren en deed al vele malen een opluistering, van jubilea tot huwelijken of andere gelegenheden. Met het orkest van het Lemmensinstituut speelde ze regelmatig mee en ook met het jeugdorkest Frascati, dat veel bekendheid geniet, trad ze al enkele malen op.


Tegenwoordig geeft Lidewei zowel harples, als pianoles en zangles. Alle drie zijn ze een grote passie en brengt ze haar kennis met liefde over.

Haar duo SaLi is ook een grote passie, waarbij ze Keltische muziek brengt samen met violiste Sarah Mertens.


Heb je nog vragen of wil je je evenement opluisteren met prachtige harpmuziek, pianomuziek of zang, stuur dan een mail via het contactformulier op deze website.


Tot binnenkort!